به گفته ضرغامی براساس پیشبینیهای سازمان جهانی گردشگری تا پایان سال ۲۰۲۴ به حالت عادی پیش از کرونا بر میگردد. این درحالی است که ما زودتر از پیشبینیهای سازمانهای جهانی به حالت عادی برگشتیم. در گردشگری داخلی نیز ۴۰درصد افزایش گردشگر داخلی نسبت به قبل از شیوع کرونا داشتیم.» وزیر میراث فرهنگی به پروژه ایران هراسی اشاره کرد و در ادامه سخنانش گفت: «با همکاریهای صورت گرفته از سوی وزارت امور خارجه رایزنهای فرهنگی سفارتخانههای ایران قرار است اقداماتی را در رابطه با این موضوع و در تعامل با وزارت میراث فرهنگی انجام دهند.»
اعتماد: در آستانه یک سالگی دولت، عزتالله ضرغامی مقابل دوربین شبکه خبر نشست تا از اقدامات خود در وزارتخانه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بگوید. در صحبتهای یک ساعته وزیر درخصوص کارنامه کاری یک سال گذشته دولت در این سه حوزه، سهم گردشگری بیشتر از دو حوزه دیگر بود. البته در این برنامه نه مجری سوالی درخصوص صنایع دستی پرسید و نه وزیر اشارهای به این حوزه کرد.خونهت رو از دیوار پیدا کنپیشنهاد امروز
وزیر میراث فرهنگی دولت سیزدهم در بخشی از سخنانش که مربوط به حوزه میراث فرهنگی بود بر موضوعی که در ماههای اخیر بارها در سخنانش به آن تاکید داشته، اشاره کرد و گفت: «ما در موزهها یک پدیده نامیمون به نام مخزن داریم. اشیای ارزشمندی داریم که در مخزن موزهها نگهداری میشود. برای نمایش این تعداد اشیا نیازمند ساخت موزههای متعدد هستیم.»هوای جیبتو داشته باش! یخچال رو از مرگ نجات بده!پیشنهاد امروز
واکنشهای عمومی تا جایی پیش رفته که هیاتی برای رسیدگی به این امر در وزارت میراث تشکیل و درنهایت کاشیهایی که در جریان مرمت ۱۲ ساله این گنبد روی آن نصب شده بود در روزهای اخیر جدا شدند تا مرمت مجدد زیرنظر گروه کارشناسی دیگری آغاز شود.
ضرغامی در بخشهای مختلف سخنان خود بر مزیتهای نسبی ایران در حوزه گردشگری تاکید داشت و خبری از اتفاقات جنجالی در حوزه میراث فرهنگی در نشست یک ساعته او در مقابل دوربین رسانه ملی نبود. تاکید ضرغامی در سخنانش بر این بود که از ابتدای مسوولیت خود در این وزارتخانه تلاش او بر حرکت مسالهمحور بوده و برای تمامی تصمیمات در این وزارتخانه نظر صاحبنظران بخشهای مختلف را جویا شده و تمرکز و تلاش ویژهای در وزارت میراث فرهنگی برای برقراری ارتباط با سایر دستگاهها در جهت رفع مسائل میان بخشی سه حوزه تحت مدیریتش داشته است.
ضرغامی در پایان سخنانش درخصوص هویت معماری شهرها نیز به نکاتی اشاره داشت و بعد از تاکید بر اینکه بعد از چهل سالگی انقلاب باید در مورد معماری پس از انقلاب آسیبشناسی صورت گیرد، گفت: «در طول تاریخ چند هزار ساله ایران، هر گروه و سلسلهای روی کار آمده با تکیه بر سرپنجه هنرمندان ایرانی یک معماری مشخص را رقم زده است، حتی در دوره پهلوی با یک معماری روشن مواجه هستیم، اما بعد از انقلاب معماری ما به کلی نابود شد. من متوجه این خطر هستم و در معاونت میراث فرهنگی وزارتخانه برنامههایی برای این موضوع در نظر گرفته شده است. در حال تهیه طرحهایی در حوزه معماری شهری هستیم و تلاش بر این است که این آسیب را جبران کنیم.»
او به نیروهای ماهر و متخصص در حوزه مرمت اشاره کرد و از برنامههایی که برای دانشجویان این رشته در دانشگاه درنظر گرفته شده، گفت و در ادامه تاکید کرد: «دو کشور از ما خواستهاند که پروژههای مرمتی آنها را انجام دهیم. ازبکستان یکی از این کشورهاست که به جد پیگیر موضوع است.» البته ضرغامی به این موضوع اشاره نکرد که این درخواست پیش از اتمام پروژه مرمت گنبد مسجد عباسی در اصفهان مطرح شده یا بعد از آن. مرمت غیر اصولی این گنبد در ماههای اخیر موجب نگرانی بسیاری از فعالان و علاقهمندان به میراث فرهنگی شده است.
انتهای پیام